Dincolo de prima privire: cât de rezistente sunt imobilele din LUXURIA Domenii Residence?

După o primă impresie pozitivă și bucuria de a vedea un proiect rezidențial care încântă privirea, viitorul rezident/investitor se întreabă: cât de sigură este această construcție? cât de rezistentă este structura interioară? cum va face față unui cutremur de peste 7 grade? 


Venim în întâmpinarea acestor întrebări cu specificații tehnice care să vă ofere o idee despre modul în care este construit un proiect imobiliar premium, respectiv Luxuria Domenii Residence. 

Pentru detalii complete și informații suplimentare, vă invităm să pășiți alături de noi în universul Luxuria și să aflați direct de la consultanții noștri punctele forte ale ansamblului. 

Indiferent care va fi  viitoarea ta locuință, ar fi bine să știi că după anii 1960, clădirile erau proiectate după norme care impuneau o forță seismică de 3-5% din greutatea clădirii. După anul 2014, conform cu ultimele reglementări, forța seismică trebuie să fie între 15-30%, în funcție de tipul clădirii, numărul de etaje sau amplasarea ei. 

După cutremurul din 1977, odată cu definitivarea accelerogramei conform cu țara noastră (în acord cu spectrul de accelerații și specificul distructiv al zonei Vrancea), normele de construcții definitivate după 2014 impun proiectarea clădirilor cu o rezistență între 8 și 8.5 grade. Chiar dacă asta înseamnă că și costurile structurii de rezistență ajung până la 35% din totalul investiției de construcție, siguranța rezidenților este pe primul loc. 


Infrastructură 

Fundațiile sunt de tip radier general pe tot conturul terenului, din beton armat C30/37, iar adâncimea de de fundare va fi sub cota de îngheț respectiv la cota -7,5 m sub cota terenului amenajat. Se execută două niveluri de subsol cu cota de dimensiune din pardosela în pardoseala structurat astfel încât să se permită trecerea pentru tubulaturi și instalații pozate sub planșeu, trasee și traversare cu instalații, iar înălțimea liberă pentru trafic auto în fiecare subsol să fie de minim 2,20 m. 

Întreaga structură este de tip beton armat monolit. 

În cazul unui seism, acest tip de construcție se comportă ca un corp rigid, mișcările fiind aceleași cu cele ale terenului traversat de undele seismice. 


Suprastructură 

Structura de rezistență este proiectată cu pereții exteriori și interiori din beton armat cu grosimea de 30 cm și 35 cm, iar planșeele din beton armat au grosimea de 18- 20 cm. S-a căutat eliminarea pe cât posibil a grinzilor pentru a obține suprafețe plane la interiorul camerelor, dar acolo unde a fost necesară proiectarea de grinzi, acestea au fost proiectate din beton armat cu secțiuni cuprinse între 30 x 35 cm și 30 x 65 cm. Armarea tuturor elementelor s-a proiectat cu armatură profilată calitatea S500, clasa C de ductilitate. Structura este calculată astfel încât să fie rezistentă la seism, conform normativelor în vigoare P100/2013.


Nucleul central al fiecărei clădiri cuprinde puțurile de lift și casa scării și, drept urmare, se execută în același timp cu pereții exteriori și interiori structurali, adică din beton armat monolit continuu. 

În zona încăperilor umede plăcile folosite vor fi de tip hidroizolatoare, iar în zonele cu risc de incendiu vor fi plăci rezistente la foc cu durata minimă de 60 minute pînă la 180 minute. Pentru zonele de bucătărie, plăcile de gipscarton folosite la placarea pereților de compartimentare vor avea  grad sporit de rigiditate, astfel încât să asigure suspendarea mobilierului de acești pereți. În mod cu totul special, acolo unde sunt prevăzute compartimentări rigide se vor executa pereți din cărămidă cu grosime de 11,5 cm, din cărămidă cu goluri Porotherm sau Brikston, în funcție de proiect. 


Pereții despărțitori dintre apartamente se vor executa din zidărie de cărămidă cu grosimea minimă de 25 cm, din cărămidă cu goluri Porotherm sau Brikston.


În zonele cu terasă, planșeul peste etaj este termoizolat la partea superioară cu polistiren în grosime minimă de 12 cm și hidroizolație cu membrană PVC la terasele necirculabile.


Scările de acces în clădirile de locuit vor fi proiectate ca parte a structurii de rezistență din beton armat, iar cele interioare în cadrul apartamentelor desfășurate pe două niveluri – duplex-uri – se vor proiecta din structură de beton armat cu rampe drepte și podeste cu lățimi de minimum 0,90 m și care vor avea finisaje paviment din material lemnos și balustrade din metal inoxidabil.


Balcoanele prevăzute la apartamente se vor executa din placă planșeu beton armat în consolă și vor fi hidroizolate sub pavimentul prevăzut a fi din plăci de granit natural pozat cu mortar pe placă.


Acoperișul este de tip terasă necirculabilă, prevăzut cu hidroizolație inferioară, dublu strat lipită pe placă de beton armat, pachet de termoizolație și hidroizolație superioară.

Află mai multe detalii despre pardoselile finite, zugrăveile, glafurile, dotările și tâmplăria din apartamentele premium ale LUXURIA Domenii Residence. 

Completează formularul de mai jos și hai la o întâlnire cu reprezentanții LUXURIA. Vei afla direct de la noi toate detaliile legate de structură, finisaje și apartamente disponibile!  

Schedule a viewing

Recent articles

Subscribe to newsletter

We will never share your email address or spam. By clicking "Submit", you agree to Terms and conditions and Privacy Notice